ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ- ΟΛΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ

 Οι Ινδιάνοι (Ιθαγενείς) τού Καναδά.

Βρέθηκα στην επαρχία του Οντάριο 280 χιλιόμετρα βόρεια από το Τορόντο σε μια περιοχή ιθαγενών..

Κάθε χρόνο έχουν τα δικά τους φεστιβάλ με τίς γνωστές παραδοσιακές τους ενδυμασίες τους χορούς τους με τις φωτιές, η μουσική η οποία ειναι κρουστά και φωνές και ο παραδοσιακός τους χορός που εάν είσαι εκεί και τα παρακολουθείς όλα αυτά βρίσκεσαι σε μια άλλη διάσταση.
Αισθάνεσαι ένα με αυτούς.

Είναι πάρα πολύ φιλικοί μαζ'ι σου και ειδικά όταν τους έλεγα ότι έρχομαι από την Ελλάδα.
Με ρωτούσαν πολλά για την Ελλάδα και πολλοί από αυτούς ήξεραν πολύ καλά την ιστορία μας που με έκανε να αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι κοντά τους και μιλώ μαζι τους.

Μέσα σε όλες τις διάφορες φυλές των Ιθαγενών υπάρχουν και οι Κρί που είναι διασκορπισμένοι σε όλο το Καναδά και πολλοί ζουν βόρεια από το Μοντρεάλ αλλά και στην επαρχία του Οντάριο.

Όλο το ενδιαφέρον της ιστορίας ειναι οι Κρί.
Αυτοί λοιπόν οι Κρί τον θεό τους τον λένε Νταού, Ζέ καί άν δεν σας λέει κατι σας θυμήσω τον (Δία Ζεύς).

Πριν πολλά χρόνια το όνομα τους ήταν Γκρίτς (Γκρίς Ελλάδα ) αλλά για κάποιους λόγους το άλλαξαν σε Κρίτς (Κρητικούς) αλλά και πάλι κάτι δεν τους ακουγόταν καλό και το μετονόμασαν σε Κρί που το όνομα αυτό μεταφράζεται (ρυάκι).

Και εδώ ειναι η απίθανη ιστορία τους, η φυλή αυτ'η των Κρι κάθε 4 χρόνια στα φεστιβάλ που κάνουν φοράνε αυτά τα φτερά των αετών όπως κάποτε μας μαθαίναμε στα σχολεία (εμείς οι ποιο παλιοί) ανάβουν φωτιές και χορεύουν γύρω γύρω και πηδάνε πάνω από τις φωτιές και με δικιά τους μελωδία τραγουδούν και φωνάζουν Ντεντάλο Ντεντάλο (Δαίδαλος Δαίδαλος) χορεύουν γύρω απο τις φωτιές με τον ήχο των κρουστών και με φωνές που σε κανουν να ανατριχιάζεις ή και να φοβηθείς με το θέαμα που βλέπεις.


Δεν ξέρω για εσάς αλλά για εμένα και με λίγο φαντασία μου θυμίζει μια άλλη ιστορία.
(Γύρω απο τον ήλιο με φωτιές, φωνές και δυνατό άκουσμα κρουστών - ριπές ) αερομαχίες ονομάζονται σήμερα....
Ο Δαίδαλος (Ντεντάλο) ήταν από την Κρήτη (Κρί) και με φτερά μαζί με τον Ίκαρο πετάξανε απο την Κρήτη για Αθήνα με το ατύχημα του Ικάρου βάση με την αλληγορική ιστορία που όσοι παλιοί έμαθαν στο σχολείο την γνωρίζουμε.



Σας λέει κάτι αυτό; Οι Ινδιάνοι του Καναδά και ΗΠΑ έχουν πολλές ιστορίες που θυμίζουν Ελλάδα οι Ανασάζι (Ανάσα - Ζωή) οι Ναβάχο (Ναυαγοί) ο Τζερόνιμο (Ιερό-Ονομα) πολλά σύμβολα όπως ο Μαίανδρος η μέδουσα και πολλα αλλα ο αυλός του θεού Πάνα


Όλα θυμίζουν και μιλάνε Ελλάδα.

Εσείς μπορείτε να δείτε εάν όλα αυτά είναι σωστά ή λάθος.
Φωτης Τούμπανος

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

 ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.


Ηλεκτρονική εφημερίδα "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

Προγραμματικές δηλώσεις "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2 ΠΙΝΔΟΥ 75 ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210- 23874848 ΚΙΝ. 692661223

ΕΜΑIL e.sykamaterou2@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια