ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΓΩΓΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ


Εξοντωτικές αγωγές για να μη ρωτάτε για τη ρύπανση
Κώστας Ζαφειρόπουλος

Ο όμιλος της Onex, διαχειρίστριας του Ναυπηγείου της Σύρου, ζητά τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη. 
Θύελλα αντιδράσεων για τη σκοπιμότητα των καταχρηστικών στρατηγικών αγωγών κατά της συμμετοχής στα κοινά.

Πώς θα σας φαινόταν αν ως μέλη κάποιου Περιβαλλοντικού Συλλόγου που ενδιαφέρεστε για φαινόμενα ρύπανσης της θάλασσας και νέφους σκόνης στην περιοχή σας βρισκόσασταν αντιμέτωποι με αγωγές συνολικού ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ από μια ιδιωτική εταιρεία; 

Ακριβώς αυτή είναι η συνθήκη που έχουν να αντιμετωπίσουν το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) και τα δύο εναγόμενα μέλη του, καθώς την Παρασκευή εκδικάζονται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου οι τρεις εναντίον τους αγωγές του ομίλου της Onex, διαχειρίστριας του Ναυπηγείου της Σύρου.

Η «Εφ.Συν.» είχε αναδείξει το θέμα στις 3/2/2020 («Κραυγή αγωνίας για τα βαρέα μέταλλα στο λιμάνι της Ερμούπολης»), επισημαίνοντας πως παρά τις αρχικές έρευνες της οργάνωσης Aegean Rebreath και του ΕΛΚΕΘΕ και τις αναφορές του Παρατηρητηρίου και παρότι τα όρια που θέτει ο νόμος είχαν κατά πολύ ξεπεραστεί (Ν. 3983/2011), δεν προχώρησαν οι έρευνες για τη ρύπανση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ούτε έγιναν έλεγχοι από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, όπως συνέστησε το ΥΠΕΝ σε συνεννόηση με το ΕΛΚΕΘΕ.


Τα τοπικά ΜΜΕ, με εξαίρεση την Κοινή Γνώμη, δεν θεωρούν σκόπιμο να δημοσιεύουν την θέση του πολυπληθέστερου ίσως συλλόγου του νησιού.

Χρηματοδότηση


Τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς δεν είχε υπάρξει καμία εξέλιξη σχετικά με την εξαγγελθείσα μελέτη, το Παρατηρητήριο απηύθυνε ερώτημα στον υπουργό Περιβάλλοντος. 
Ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2021 η πρώτη αγωγή, για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη, από την Onex, η οποία αξίωνε 1 εκατ. ευρώ από το Παρατηρητήριο. 
Παρά τις συνολικά τρεις αγωγές που κατατέθηκαν, το ζήτημα έτυχε ελάχιστης ή μηδαμινής προβολής από τα τοπικά ΜΜΕ. 
Τον Μάιο του 2021 η μελέτη εξαγγέλλεται εκ νέου, αλλά, όπως γίνεται γνωστό, θα τη χρηματοδοτήσει η ίδια η Onex.

Την περασμένη βδομάδα, το ΜέΡΑ25 πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια στις εξωφρενικές αγωγές, καταθέτοντας στη Βουλή τροπολογία για την antiSLAPP νομοθεσία, αναδεικνύοντας τη σκοπιμότητα των καταχρηστικών στρατηγικών αγωγών κατά της συμμετοχής στα κοινά.
Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα της ρύπανσης έχει κατατεθεί σχετικό ερώτημα στη Βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο, το οποίο συνυπέγραφαν 25 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεκάδες είναι ήδη τα ψηφίσματα συμπαράστασης προς το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, το οποίο αριθμεί περίπου 320 μέλη, από οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις από όλη τη χώρα, επιστημονικούς συλλόγους, συλλόγους εργαζομένων, δημοτικές παρατάξεις, κόμματα και άλλους τοπικούς φορείς (Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Σύλλογοι Δασκάλων & Νηπιαγωγών Κυκλάδων, Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών, Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων, Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.ά.).


ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ "ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ- ΜΕΣΙΤΩΝ" ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΑΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ .

ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ  ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ   ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ.
ΕΤΣΙ  Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2021.

 Ε ΚΑΙ; ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...

ΑΛΛΩΣΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ... "ΜΕΛΕΤΕΣ" ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ.

ΑΡΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ!!! 

 ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΔΗΛΑΔΗ- ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ, ΤΙ ΑΛΛΟ; ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ... ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΥΓΙΕΙΣ"!
ΥΓ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ... "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ"...
ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΒΟΡΑ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
 ΤΩΡΑ ΟΣΟ  ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ!

ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...


ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΙΟΛΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



Προγραμματικές δηλώσεις "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

                ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2 ΠΙΝΔΟΥ 75 ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210- 23874848 ΚΙΝ. 692661223

ΕΜΑIL e.sykamaterou2@gmail.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια