ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΧΡΕΗ ΥΨΟΥΣ 2.000.000 ΕΥΡΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ;

 

Διέγραψαν χρέη της κινεζικής εταιρείας για δημοτικά τέλη

Την ίδια ώρα που οι πολίτες αναγκάζονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, ο Δήμος Πειραιά «χαρίζει» χρέη ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ στην κινεζική Cosco.

Το χριστουγεννιάτικο «δώρο» αφορά διαγραφή χρεών της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ -COSCO που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, τα οποία θα μπορούσε να διεκδικήσει ο Δήμος από την κολοσσιαία κινεζική εταιρεία.

Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΟΛΠ ΑΕ το πρώτο εννιάμηνο του 2021 παρουσίασε κέρδη μετά τους φόρους ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ.
Και όμως ο Δήμος Πειραιά φαίνεται πως χαρίζει χρέη στην ΟΛΠ ΑΕ που έχει ως βασικό μέτοχο με 67% τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο Cosco Shipping.

Στην έκθεση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πειραιά, τα κυριότερα ανείσπρακτα υπόλοιπα απαιτήσεων των βεβαιωμένων χρηματικών καταλόγων του Δήμου κατά την 31.12.2020, αφορούν μεταξύ άλλων: Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλη και πρόστιμα ακίνητης περιουσίας, φόρος ηλεκτροδοτούμενων, πρόστιμα κανονισμού καθαριότητας ΟΛΠ συνολικού ύψους 12.369.815,83 ευρώ.

Δύο εκατομμύρια ευρώ από τα χρωστούμενα της ΟΛΠ ΑΕ διεγράφησαν μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντιδρούν κάτοικοι για το “δώρο” του Δήμου στην Cosco

Το χριστουγεννιάτικο «δώρο» του Δήμου Πειραιά προς την ΟΛΠ ΑΕ με βασικό μέτοχο την κινεζική Cosco, καυτηριάζει η δημοτική κίνηση «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» η οποία ρωτά τη δημοτική αρχή των κυρίων Μώραλη – Βλαχάκου:
«Για ποιο λόγο ο Δήμος Πειραιά δεν διεκδικεί προς όφελος του Δήμου Πειραιά τα χρέη της ΟΛΠ ΑΕ;

Πως είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να παρουσιάζει κάθε χρόνο στους πολίτες την COSCO ως δωρήτρια δωροεπιταγών και κατασκευάστρια παιδικών χαρών στο Παλατάκι και να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας μαζί της όταν η εταιρεία δεν αποδίδει τα οφειλόμενα;
Κατά την παροιμία «Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω» η COSCO όχι μόνο δεν πληρώνει αυτά που οφείλει στον Δήμο, αλλά εμφανίζεται και ως ευεργέτιδα με τα χρήματα των δημοτών!

Γιατί η Δημοτική αρχή δεν παρουσιάζει με διαφάνεια τα στοιχεία αυτά των οφειλών αλλά τα διαγράφει εν αγνοία τους; Ποιες είναι οι ενέργειες των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες;

Καλούμε την Δημοτική αρχή να διεκδικήσει και να εισπράξει τα χρέη της COSCO προς τον Δήμο Πειραιά όπως τα εισέπραξε και η Δημοτική αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας (6 εκατομμύρια) κατόπιν προσφυγής της στα δικαστήρια.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να παρουσιάσει στους δημότες αναλυτικά τα χρέη της COSCO και να σταματήσει το λιβάνισμα των δωρητών και ευεργετών με τα χρήματα των Πειραιωτών!».

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ... Ή ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ;;

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ "ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ" ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;    

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ....

ΕΝΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ" ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΤΟΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, 

ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΧΡΕΗ, ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ  ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΝΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ  "ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ", ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ,  ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ , ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

- ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΞΕΙ ΤΑ "ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ" ΣΤΑ ΥΨΗ... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ-

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...

ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ COSCO- ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ "ΔΩΡΑΚΙΑ"-... ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗ... ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια