ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

(Βίντεο)Το Δημογραφικό πρόβλημα απαιτεί ριζικές μεταρρυθμίσεις"

 


Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για την "επίλυση του δημογραφικού"  η κ. Ευαγγελία Γιαδανού Υπ. Βουλευτής με τον Πολιτικό Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ στο νομό Ροδόπης αναλύει στο ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV και στην εκπομπή "ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΛΥΣΕΙΣ" με τον Γ. Βοντετσιάνο το θέμα: Το Δημογραφικό πρόβλημα απαιτεί ριζικές μεταρρυθμίσεις"

Το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να απασχολεί όλους μας, δεδομένου ότι  το θέμα του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Δεν είναι η Ελλάδα που ξέραμε 40 χρόνια πριν, είναι κάτι το διαφορετικό. 

Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα δημογραφικό σπιράλ θανάτου.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον ελληνικό πληθυσμό σε τόσο χαμηλά επίπεδα και εν ετει 2022 εξακολουθεί να μειώνεται.

Και οι λόγοι που συντελούν να μην τεκνοποιούν τα νέα ζευγάρια ελληνικής εθνικότητας ή και στο να αρκούνται στο ένα παιδί, έδωσε την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να δώσει την δική του «λύση» σε συνέδριο που διεξήχθη με κύριο θέμα το δημογραφικό.

Η κ. Γιαδανού αναφέρει: « Ήταν ένα θέμα που το περιμέναμε ότι αυτό το θέμα θα έπαιρνε αυτή την τροπή και τώρα επιβεβαιωθήκαμε. Πραγματικά, έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τον πληθυσμό της Ελλάδος, των γηγενών, αυτοχθόνων Ελλήνων Ιθαγενών με αλλοδαπούς και αυτό μας έχει ανακοινωθεί δια στόματος πρωθυπουργού στο συνέδριο που έγινε πρόσφατα για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.

Μας έδειξε σε όλη την διάσταση το πρόβλημα, δηλαδή της γήρανσης του πληθυσμού και της έλλειψης εργατικών χεριών, της έλλειψης του παραγωγικού κομματιού που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, που είναι κάτι που μας είναι γνωστό και είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που υιοθετήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Θα λέγαμε από την μεταπολίτευση και μετά και το κόμμα της Ν.Δ. βρίσκεται πολλά έτη στην κυβέρνηση.

Το θέμα δηλαδή δεν είναι προσωπικό και δεν αφορά τον σημερινό πρωθυπουργό, αλλά μια πολιτική η οποία υιοθετείται με μια απόλυτη συνέπεια επί πολλές δεκαετίες. Της απόλυτης αδιαφορίας που έχουν επιδείξει για το μείζον πρόβλημα της έλλειψης των γεννήσεων.

Δεν γεννιούνται επαρκώς νέοι άνθρωποι έτσι ώστε να διατηρείται ο πληθυσμός σταθερός αλλά και να αυξάνεται. Ήδη από το 1970 και μετά υπάρχει μια πτώση στις γεννήσεις η οποία ήταν ολοένα και αυξανόμενη και αυτή η πτώση οφείλεται και στην επανάσταση και στην ισότητα η οποία προωθήθηκε με ένα πολύ λανθασμένο και  στρεβλό τρόπο.

Με τρόπο που ουσιαστικά που επιχειρήθηκε να αλλοιωθεί ο προορισμός και ο ρόλος της γυναίκας. Είμαστε λοιπόν ίσοι, αλλά δεν είμαστε ίδιοι. Έτσι λοιπόν η γυναίκα πήρε μια ισότιμη θέση στην παραγωγική διαδικασία αλλά ξέχασε ότι ο βασικός της προορισμός είναι να γίνει μάνα και να προσφέρει ζωή….»

Πως οδηγηθήκαμε λοιπόν στην υπογεννητικότητα;

Αλλά και πώς συνέβαλε στο δημογραφικό πρόβλημα και η μετανάστευση του παραγωγικού πληθυσμού στο εξωτερικό όλα τα χρόνια της «οικονομικής κρίσης»;

Ποιες είναι οι «προτάσεις» της κυβέρνησης;

Μήπως τελικά η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου να λύσει το πρόβλημα, αλλά να δημιουργήσει ένα νέο;  

Ποια είναι τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία  που μας αποδεικνύουν ότι προχωρούν το δικό τους σχέδιο που δεν είναι η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά ο αφανισμός μας;;

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και σοκαριστικά. Μέχρι το 2070 ο πληθυσμός θα μειωθεί κατά 25% σε σχέση με 30 χρόνια πριν.

Από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού λοιπόν, προκύπτει και μια εύλογη ερώτηση: Από την στιγμή που δεν υπάρχουν εργασίες για τους ντόπιους και υπάρχει τεράστια ανεργία, γιατί χρειαζόμαστε εργατικά χέρια και αν τα χρειαζόμαστε που θα τα διοχετεύσουμε;

 Και προσθέτει η κ. Γιαδανού: Μήπως μέσα από αυτό συμβεί μια τέτοια υποβάθμιση της εργασίας ώστε  να παίρνουμε μισθούς Βουλγαρίας, για παράδειγμα;

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για «ενίσχυση δομών» στοχεύουν ουσιαστικά την ενίσχυση των αλλοδαπών που πολύ σύντομα θα έχουν μια τέτοια πληθυσμιακή ανάπτυξη που θα ξεπεράσει το Έλληνες ιθαγενείς.

Τι θα συμβεί όταν όλοι αυτοί που παίρνουν την «ελληνική ιθαγένεια» που οι κυβερνήσεις μας δίνουν αφειδώς  και χωρίς κανένα κριτήριο, μπουν στο κρατικό μηχανισμό εκπρόσωποι τους και αποκτήσουν την δύναμη και διεκδικήσουν την εξουσία;

Βέβαια, να θυμηθούμε και τι ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρακές το 2018 «την ανεμπόδιστη και ομαλή μετανάστευση» και που κανένα κόμμα δεν έχει αναφερθεί για να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι στην χώρα μας.

Τι σημαίνει λοιπόν όταν μιλάνε για «ένταξη» των μεταναστών και ποιες είναι οι συνέπειες ;

Η κ. Γιαδανού δηλώνει ξεκάθαρα το σχέδιο : «θέλουν μια Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες, θέλουν μια Ελλάδα με τους αλλοδαπούς και αυτό το πράττουν αυτή την στιγμή και θα το πράξουν στο μέλλον… είναι μέσα στην ατζέντα τους κι αυτή εκτελούν αυτή την στιγμή… »

Τέλος, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ξεκάθαρες θέσεις και ουσιαστικές ολοκληρωμένες λύσεις  που μας δίνει η κ. Γιαδανού  και που είναι στο χέρι μας  να υλοποιηθούν. 



 
ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



Προγραμματικές δηλώσεις "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

                ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2 ΠΙΝΔΟΥ 75 ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210- 23874848 ΚΙΝ. 692661223

ΕΜΑIL e.sykamaterou2@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια