ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αποκαλυπτική η σύμπραξη κυβέρνησης και ΚΕΔΕ!


Τελικά πέρασε από το ΔΣ της ΚΕΔΕ η Διάταξη «Φρανκενστάιν» που φιμώνει τις δημοτικές παρατάξεις!

Άκρως αποκαλυπτική για τη σύμπραξη της Κυβέρνησης με την ΚΕΔΕ ως προς την κατάργηση του δικαιώματος των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να εγείρουν κατεπείγοντα ζητήματα προ ημερησίας διάταξης, υπήρξε η τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, Δημάρχου, κ. Γρ. Κωνσταντέλλου, στην ακρόαση Φορέων ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Από την 1η τοποθέτησή του, ουδείς κατάλαβε σαφώς τι είπε, εάν δηλαδή η ΚΕΔΕ συμφωνεί με την ψήφιση του άρθρου ή με το αίτημα των κομμάτων να αποσυρθεί.

Οπότε οι Βουλευτές τον ξαναρώτησαν με έμφαση, να ξεκαθαρίσει

– εάν η ΚΕΔΕ συμφωνεί ή διαφωνεί με το άρθρο που καταργεί αυτό το δικαίωμα της Αντιπολίτευσης,

– και εάν για αυτό υπάρχει Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, μετά τις ερωτήσεις των Βουλευτών, στη 2η τοποθέτησή του, απάντησε ότι ναι, υπάρχει Απόφαση του Δ.Σ., η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία την 30η Μαΐου.

«Η απόφαση της ΚΕΔΕ είναι με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, υπέρ της συγκεκριμένης διάταξης όπως εισάγεται από την Κυβέρνηση», ξεκαθάρισε.

Για να εξηγήσει μάλιστα με τι ακριβώς συμφωνεί η ΚΕΔΕ, διάβασε στους Βουλευτές τις εν λόγω διατάξεις, όχι όπως σήμερα ισχύουν, αλλά μόνο με αναφορά του δικαιώματος για τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου (χωρίς να αναφέρεται το δικαίωμα και για Επικεφαλής Παρατάξεων Αντιπολίτευσης).

Επανέλαβε μάλιστα ότι η ημερομηνία της Απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι η 30η Μαΐου.

Μόνο που το διαβόητο άρθρο της Κυβέρνησης, εμφανίστηκε πρώτη φορά την 7η Ιουνίου, όταν το Ν/Σ αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Οπότε, κατά έναν αξιοπερίεργο τρόπο, η Απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προηγείται, είχε ήδη ληφθεί πριν, το είχαν στα χέρια τους και το ενέκριναν πριν τεθεί σε επίσημη διαβούλευση.

Το πιο αξιοσημείωτο, είναι ότι ούτε στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, ούτε στο κανάλι της στο youtube δεν υπάρχει το βίντεο συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 30 Μαΐου, όπως για κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.


Συνεπώς:

– ή η συνεδρίαση έγινε στα κρυφά (άραγε θα συναινούσαν για κάτι τέτοιο οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ)

– ή όσα είπε η ΚΕΔΕ εντός της Βουλής των Ελλήνων και μπροστά στους Βουλευτές όλων των κομμάτων, απλώς δεν ισχύουν.

Πραγματικά ανεξήγητες καταστάσεις, σε ένα απίστευτα θολό τοπίο, για ένα θέμα που απασχολεί όλα τα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο AIRETOS.GR αναρωτιέται, πόσο δύσκολο είναι αυτή η Απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της 30ης Μαΐου με την «πολύ μεγάλη πλειοψηφία, να δοθεί στη δημοσιότητα, ώστε να κριθεί ο κάθε Αιρετός για ό,τι ψήφισε ;

Παρουσιάζει από τα Πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, σχετικά αποσπάσματα: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ πηγή airetos.gr



 Απορούμε πραγματικά….εκτός από τον θολό τοπίο για το πώς έγινε όλη αυτή η διαδικασία

Από την στιγμή που έχει ψηφιστεί ήδη ο Νόμος Θεοδωρικάκου Ν. 4623/2019 καθόλου τυχαία μετά τον Ν. 4622/2019 περί της σύστασης του Επιτελικού Κράτους και ο οποίος αποκλείει το Δημοτικό Συμβούλιο από τον αποφασιστικό του ρόλο και οι δημοτικοί σύμβουλοι απλώς ενημερώνονται από τον Δήμαρχο για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που ελέγχει ο ίδιος.

Οι Δήμαρχοι δε, δεν μεταφέρουν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους στην ΚΕΔΕ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ)αλλά αποφασίζουν μόνοι τους μέσω της ΚΕΔΕ αυτά που τους εντέλει ο Πρωθυπουργός μέσω των Γενικών Γραμματέων του Επιτελικού Κράτους των… α(χ)ρίστων!

Ο Πρωθυπουργός δε, υπακούει τις εντολές του κεντρικού τραπεζίτη που ασκεί την οικονομική και νομισματική πολιτική και μας αφαιμάζει, κανονικά, μεθοδικά και με τον νόμο για πολλά χρόνια τώρα.

Αυτή είναι η … διαδρομή και ο Πολίτης, ο Άνθρωπος πουθενά!

Έτσι ωραία έφτιαξαν το υδροκέφαλο έκτρωμα ιδιωτική εταιρία κι όχι «κράτος» που μας αντιμετωπίζει ως «περιουσιακά της στοιχεία» με αποκορύφωμα τους δύο παραπάνω νόμους να ψηφίζονται 1 μήνα ακριβώς μετά τις εκλογές.

Τέτοιες σημαντικές μεταρρυθμίσεις  που αλλάζουν την διοικητική δομή του κράτους και καταργούν το Αυτοδιοίκητο των Δήμων και την Δημοκρατία και βγήκαν μέσα σε ένα μήνα μετά τις εκλογές!!!

Ο Νόμος Θεοδωρικάκου αντιβαίνει σαφέστατα και την ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ για την Τοπική Αυτονομία (Ν. 1850/1989) που υπερισχύει του συντάγματος αλλά και δύο άρθρα το 52 και το 102 του συντάγματος.

Όλες λοιπόν οι αρμοδιότητες του δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρονται σε μια Επιτροπή και καταργείται το αυτοδιοίκητο των ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!!

Άλλωστε με την μεταφορά των αποθεματικών των δήμων στην ΤτΕ με τον Ν. 4270/2014 και με συγκεκριμένο τερτίπι χειραγώγησης των δημοτικών συμβούλων από τους δημάρχους, παίρνουν απόφαση να ρίξουν τους δήμους στα νύχια της ΤτΕ που οργανώνει μια χαρά την πτώχευση τους.

Να θυμίσουμε ότι ο Νόμος 4623/2019 του Θεοδωρικάκου τράβηξε την προσοχή του Γ’τμήματος του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του λόγω του ότι «παραβιάζει τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, την στιγμή που οι δημοτικοί σύμβουλοι εξελέχθην με άλλο νομικό καθεστώς και για να αναλάβουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και με το που έγιναν οι εκλογές, τους απόκοψαν από τις αποφάσεις του δήμου τους.

Έτσι απλά, όλοι τους ενημερώνονται… ως «διακοσμητικές γλάστρες», όπως άλλωστε συμβαίνει στην βουλή μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Και σε αυτό το θέμα όμως βλέπουμε τον ρόλο της ΚΕΔΕ και πως λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του καθεστώτος. Γιατί έστειλε «μήνυμα» μέσω ανακοίνωσης της στο ΣτΕ να προχωρήσει ο νόμος … για να μην ταλαιπωριούνται οι πολίτες!!!

Άρα ψεύδεται και ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ που λέει: "Το δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά τη σχετική πρόταση-εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ή του δημάρχου, ...ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ; Αν θα καταργηθεί του δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να εγείρουν κατεπείγοντα ζητήματα προ ημερησίας διάταξης Ή ΌΧΙ;;
Ή ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ;

Απορούμε λοιπόν αν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης γνωρίζουν τι συμβαίνει;;;

Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τι έχουν να πουν…

ΥΓ. Να θυμίσουμε ότι η ΚΕΔΕ ήταν αυτή μέσω του νομικού της συμβούλου του κ. Ζυγούρη το 2014 που «γνωμοδότησε» διαστρεβλώνοντας και αποκρύπτοντας την αλήθεια για την πρόταση δόμησης χρηματοδότησης των δήμων με 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ χωρίς να φέρει κανένα βάρος στον δήμο και στους δημότες του.

Ένα πρόγραμμα χιλιάδων έργων αναπτυξιακών, κοινωφελών και ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω των οποίων, θα αφανιστεί η ανεργία, θα γίνει διαγραφή των ιδιωτικών χρεών αλλά και του δημόσιου χρέους που βαραίνει κατά κεφαλήν όλους μας, θα παρέχεται δωρεάν ενέργεια και νερό, όπως βεβαίως δωρεάν πραγματική υγεία και παιδεία, υψηλών προδιαγραφουν και άλλα πολλά… που περιμένουν!!!! Ένα τεράστιο πρόγραμμα αυτό-επένδυσης με δικά μας χρήματα για να αναστήσουν την πραγματική Οικονομία!

Όλα αυτά με μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος θα μπορούσε να κάνει χρήση των άτοκων κεφαλαίων μας που έχουν εγκριθεί αναλογικά στον κάθε Δήμο και έχουν ήδη δεσμευτεί… χωρίς κανένα ρίσκο!

Η γνωμοδότηση της ΚΕΔΕ ήταν παντελώς εκτός θέματος αφού αναφερόταν τότε σε «Σύναψη δανειακής σύμβασης» κι όχι για δόμηση χρηματοδότησης με εγγυήσεις που αφορούν τον κ. Αρτέμη Σώρρα που τις κατέθεσε για να δεσμευτεί ένα τεράστιο ποσό και να εκτελεστεί ένα ολιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.

ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ απο την κορυφή μέχρι τα νύχια, από το επίπεδο της εκάστοτε κυβέρνησης μέχρι το επίπεδο της Τοπικής "Αυτοδιοίκησης "γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν και δεν θέλουν να σταματήσουν την κατελικτική μας πορεία... δεν θέλουν αλλά και δεν μπορούν ως απλά "κουμπιά" χωρίς συνείδηση που κατήντησαν...
Όμως, ό,τι δεν έπραξαν όλοι αυτοί... μπορούμε και έχουμε καθήκον να το κάνουμε όλοι εμείς. Για την χώρα μας, για τον εαυτόν μας και για το μέλλον των παιδιών μας...




ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



Προγραμματικές δηλώσεις "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

                ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2 ΠΙΝΔΟΥ 75 ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210- 23874848 ΚΙΝ. 692661223

ΕΜΑIL e.sykamaterou2@gmail.com

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια