ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

(Βίντεο) Η κινεζοποίηση του Πειραιά & το φτύσιμο του ΣτΕ από την κυβέρνηση


Ntrinnews: ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ....


1. ΤΟ CNN ετοιμάζει προπαγάνδα για την «κλιματική αλλαγή»....

2. Ο Μητσοτάκης παρακάμπτει το ΣτΕ και παραδίδει τον Πειραιά στην Cosco...


Στις 20 Ιουλίου συνεδρίασε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων για να εγκρίνει ξανά το master plan της Cosco, το οποίο όμως απορρίφθηκε από το ΣτΕ τον Μάρτιο δικαιώνοντας την προσφυγή των κατοίκων.

Η κυβέρνηση αυτή την φορά πέρασε νόμο για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Cosco, ώστε να περάσει χωρίς πρόβλημα το master plan που μετατρέπει τον Πειραιά σε China town.

Η κυβέρνηση αγνοεί την απόφαση του ΣτΕ και χαρίζει όχι μόνο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλά και τον Πειραιά στην Cosco.

Στις 20 Ιουλίου συνεδρίασε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων που ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας με σύγκληση των τοπικών φορέων προκειμένου να εγκρίνει το πλάνο της Cosco. Το ίδιο master plan που είχε εγκριθεί το 2019 και σταμάτησε το ΣτΕ γιατί δεν συνοδευόταν από στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως απαιτούν οι ευρωπαικοί νόμοι.

Η κυβέρνηση όμως τροποποίησε τον νόμο ώστε να εγκριθεί το σχέδιο απλά και μόνο με την κατάθεση των μελετών ακόμα και αν αυτές δείχνουν ότι οι συνέπειες του έργου είναι αρνητικές.

Έτσι στις 20 Ιουλίου πέρασε το σχέδιο της με την κατάθεση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην οποία φαίνεται ότι η Cosco γνωρίζει τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τον Πειραιά, το Κερατσίνι και το Πέραμα το σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει.

Αναλυτικά το σχέδιο της Cosco περιλαμβάνει την κινεζοποίηση του Πειραιά προκειμένου να δεχτεί 580.000 επιβάτες με στόχο οι 100.000 να προέρχονται από την Κίνα. 
Το επιχειρηματικό σχέδιο επιβάλλει προσαρμογή περιοχών στις ανάγκες των κινέζων τουριστών, όπως κινέζικο εμπορικό κέντρο, κινέζικα εστιατόρια και άλλες εξειδικευμένες και στοχευμένες υπηρεσίες για τους κινέζους, αλλοιώνοντας τον τοπικό χαρακτήρα του Πειραιά και συγκεκριμένα θα καταστρέψει την πειραϊκή και το Χατζηκυριάκειο, ενώ αλλοιώνει το φυσικό τοπίο της πειραϊκής, με την κατασκευή προβλήτας για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Επιπλέον το πλάνο της εταιρίας εστιάζει στην μετατροπή πενταγωνικής αποθήκης σε επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, βυθοκόρηση κεντρικού λιμένα, στην κατασκευή επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας στην περιοχή της νότιας ζώνης του λιμένα, στην μετατροπή του κτηρίου της παγόδας σε πεντάστερο ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο, στην μετατροπή αποθηκών σε ξενοδοχείο τετράστερο και πεντάστερο, στην μετατροπή της πέτρινης αποθήκης σε μουσείο στην Ακτή Βασιλειάδη καθώς και στην κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου στο Porto Leone.

Το σχέδιο αυτό που προέρχεται προς έγκριση από την Cosco και την κυβέρνηση έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά και τους κατοίκους, αναγκάζοντας ολόκληρες γειτονιές να ερημώσουν.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι η παρέμβαση αρνητικές μεταβολές μη στρατηγικού χαρακτήρα, στους παρακάτω τομείς:

Βιοποικιλότητα-χλωρίδα-πανίδα,

Ύδατα, θαλάσσιο περιβάλλον, στερεά απόβλητα, τοπίο, μορφολογία, αρχαιολογικό τοπίο, κυκλοφορία, ακουστικό περιβάλλον, ατμοσφαιρικό περιβάλλον, δίκτυο ύδρευσης, τηλεπικοινωνίες.

Η Cosco και η κυβέρνηση γνωρίζουν ότι αυτά τα έργα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις θα καταστρέψουν τον Πειραιά, θα διώξουν τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, αλλά μάλλον δεν είναι στρατηγικής σημασίας ο διωγμός των κατοίκων και η καταστροφή του αστικού, φυσικού και αρχαιολογικού περιβάλλοντος μπροστά στα κέρδη της Κίνας.

Από την συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων που αφορούσε την έγκριση του μεγαλειώδους πλάνου της Cosco αποχώρησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου και ο Δήμαρχος Περάματος, ενώ ο Δήμαρχος Πειραιά δεν παρουσιάστηκε καν, προκειμένου να προασπίσει τις περιουσίες των δημοτών και του δήμου.

Οι φωνές και η βούληση των κατοίκων του Πειραιά που από την αρχή έχουν δηλώσει την άρνηση τους για το έργο και δικαιώθηκαν από το ανώτατο συμβούλιο του κράτους, το ΣτΕ αγνοούνται από την κυβέρνηση και από την τοπική αυτοδιοίκηση αφού το σχέδιο της Cosco, δεν πέρασε από διαβούλευση ως όφειλε, αλλά για λόγους εξασφάλισης των συμφερόντων της Cosco, παρακάμφθηκε η διαδικασία.

Ο Έλληνας πολίτης βρίσκεται εκτεθειμένος για ακόμα μια φορά στην δουλικότητα της κυβέρνησης που δηλώνει με κάθε κίνηση της ότι ουδεμία πρόθεση έχει να τον προστατεύσει και να εφαρμόσει τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.

Αντίθετα από την θέση αυτή θα κάνουν τα πάντα για να ξεπουλήσουν ό,τι ελληνικό υπάρχει, λειτουργώντας ως μεσίτες στην Εθνική περιουσία.

Νtrin Νews : Εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων 26/7/2022

3. Ο τέως διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προσφέρει στην Frontex στην συγκάλυψη σκανδάλων

4. Το νέο φιάσκο της ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα προσωρινά αποτελέσματα απογραφής πληθυσμού-κατοικιών 2021

5. Πύρινη εβδομάδα για την Ελλάδα, η χώρα φλέγεται από άκρη σε άκρη.

6. Συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και οι Ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν μνημόσυνα...

7. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου – Ασημένιο μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου και εξαιρετικές επιδόσεις για την ελληνική αποστολή...

8. Χάλκινη η Δέσποινα Γεωργιάδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας...

9. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου η Ελληνίδα Μαρία Γκίκα στο ευρωπαικό πρωτάθλημα πάλης κάτω των 15...

ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



Προγραμματικές δηλώσεις "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

                ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2 ΠΙΝΔΟΥ 75 ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210- 23874848 ΚΙΝ. 692661223

ΕΜΑIL e.sykamaterou2@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια