ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

(Βίντεο) Τι συμβαίνει με την Π.Ο.Π.Α.;;;


Τι είναι η Π.Ο.Π.Α, πώς δημιουργήθηκε και ποιοι είναι οι σκοποί της;

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ λοιπόν...
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία καλείται και μετέχει σε μια εκπομπή για να πει ποιος είναι ο σκοπός της, η δράση της και οι επιτυχίες της ίσως…
"...Υπάρχουν άνθρωποι λοιπόν με … μεράκι για τον αθλητισμό"  σημειώνει ο κ. Καραβέντζας  "σε αντίθεση με το κράτος που δείχνει διαχρονικά παντελή αδιαφορία!

Ποια είναι τα αθλήματα που συμμετέχουν στην Π.Ο.Π.Α;

Πώς και με ποιόν τρόπο θα μπορέσει η Π.Ο.Π.Α. να βελτιώσει τον αθλητισμό στην χώρα μας;
«…Επειδή ακριβώς από το κράτος δεν υπήρχε το αντίστοιχο όραμα που εμείς θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα, είναι κι ένας από τους λόγους που ιδρύθηκε η Ομοσπονδία… εμείς θέλαμε να υπάρχει κάτι οργανωμένο και συστηματικό για τους προπονητές… ένα μεγάλο ερέθισμα το πήραμε από τις σχολές των προπονητών με τον τρόπο που λειτουργούσαν και το πώς ήταν οργανωμένες και για την διάρκεια τους την εποχή που ιδρύθηκε η Π.Ο.Π.Α. που αναλόγως την κατηγορία, αν ήταν α’, β’ ή γ’ υπήρχε και μια αντίστοιχη διάρκεια… ήταν όμως μια πολύ μικρή διάρκεια που δεν αντιπροσώπευε μια πραγματική μεταφορά γνώσης που μπορεί κάποιος να στηριχτεί και να θεωρηθεί προπονητής.

Οπότε κι εμείς πιέσαμε πάρα πολύ με επανειλημμένες συναντήσεις που είχαμε με τους κατά καιρούς γενικούς γραμματείς κυρίως του αθλητισμού και με κάποιους Υπουργούς, όπως με τον Γιάννη Ανδριανό παλιότερα, ο οποίος μας είχε υποδεχτεί πολύ καλά και πιέσαμε και με την ίδια γνώμη που έχουν επίσης και διάφοροι προϊστάμενοι αντίστοιχων τομέων εκπαίδευσης προπονητών γενικής γραμματείας και καταφέραμε με την πίεση αυτή να αλλάξουμε το καθεστώς σχολών προπονητών, οι οποίες έχουν πλέον μεγαλύτερη διάρκεια και πιο σοβαρά μαθήματα και σίγουρα έχει αλλάξει προς το καλύτερο το επίπεδο γνώσεων που λαμβάνει ένας υποψήφιος προπονητής από τις σχολές προπονητών της γενικής γραμματείας…»
λέει ο κ. Βιλλιώτης

Τι συνέβαινε όμως πριν όσον αφορά την εκπαίδευση των προπονητών;

Τι γίνεται με τους προπονητές των ομαδικών αθλημάτων που δεν μετέχουν στην Π.Ο.Π.Α.;

Όπως μας λέει ο κ. Βιλλιώτης: «Όλοι οι προπονητές είναι το ίδιο… δεν υπάρχουν προπονητές ενός "κατώτερου θεού" και κάποια παιδιά ενός "ανώτερου θεού". Όλοι είμαστε στον ίδιο χώρο και υπηρετούμε τον ελληνικό αθλητισμό, υπάρχει ανάγκη οι προπονητές να είναι ενωμένοι. Έχουμε διαπιστώσει μιλώντας με προπονητές από σωματεία ομαδικών αθλημάτων που έχουν σύνδεσμο και δεν ήθελαν να μπουν στην Π.Ο.Π.Α. να μας λένε ότι θέλουν να δουν την Π.Ο.Π.Α. να μεγαλώνει και να μπουν και οι δικοί τους σύνδεσμοι για να είμαστε ενωμένοι… εκείνοι τώρα που έχουν την διοίκηση των αθλημάτων αυτών, για κάποιον λόγο δεν θέλουν! ".

Για ποιον λόγο λοιπόν δεν θέλουν να συμμετέχουν στην Ομοσπονδία;

Μήπως τα αθλήματα που εντάχθηκαν στην Π.Ο.Π.Α είναι τα 'αδικημένα" από το κράτος προσβλέποντας στην Ομοσπονδία κάτι καλύτερο;


«Η Ισχύς εν τη Ενώσει!" μας απαντά ο κ. Βιλλιώτης. "... Καταλαβαίνουν ότι όλοι οι προπονητές ενωμένοι θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα πράγματα από το αν είναι ο καθένας μόνος του. Κι είναι ένας από τους λόγους που ιδρύθηκε η Π.Ο.Π.Α… Μέχρι να ιδρυθεί η Π.Ο.Π.Α ο κάθε σύνδεσμος έκανε τον αγώνα του για το άθλημά του πολλές φορές με την ομοσπονδία εναντίον των προπονητών… γιατί αν ζητούσαμε κάποια πράγματα από τις ομοσπονδίες μας δεν γινόταν τίποτα… ή μας έλεγαν «ναι θα το συζητήσουμε» και δεν γινόταν καμία συζήτηση ποτέ… »

Τι αλλάζει με τον νέο αθλητικό νόμο 4809/2021 για τους προπονητές των αθλημάτων και πως συνέβαλε η Π.Ο.Π.Α. καθοριστικά σε αυτό;
 
«…Κάποιες ομοσπονδίες δεν θέλουν τους συνδέσμους για να μην γνωρίζουν τις αποφάσεις που παίρνονται για το άθλημά τους, είτε λέγονται προπονητές, είτε αθλητές… μας ενημερώνει ο κ. Καραβέντζας «κάποιοι ενοχλήθηκαν με την Π.Ο.Π.Α. με αυτόν τον θεσμό που φαίνεται να γίνεται πολύ ισχυρός και θέλουν δεν θέλουν εδώ θα έρθουν… γιατί όταν θέλουν να προασπίσουμε τα συμφέροντα βάσει του στόχου και του σκοπού που υπάρχει, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.. δηλαδή με βάση την υφιστάμενη κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα, γιατί από ό,τι φαίνεται η πολιτεία δεν παίρνει τα μέτρα της όταν διαμαρτύρονται οι αθλητές και προπονητές, ακόμα και από χρυσούς ολυμπιονίκες … κάποιοι προσπαθούν να αποτρέψουν συνδέσμους να ενταχθούν στην Π.Ο.Π.Α. για τους δικούς τους λόγους…»

Υπήρχε ποτέ πρωτοβουλία του κράτους να ζητήσει προτάσεις και γνώμες από τους προπονητές;;;

Μετά την ίδρυση της Π.Ο.Π.Α. έχει αλλάξει η επικοινωνία με τους κρατικούς μηχανισμούς;

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της Π.Ο.Π.Α;

«Αυτό που διεκδικούμε εμείς είναι η δια βίου εκπαίδευσης των προπονητών. Μας ενδιαφέρει οι προπονητές να μην σταματούν στις γνώσεις που λαμβάνουν παίρνοντας ένα πτυχίο ή ένα δίπλωμα από μια σχολή προπονητών! Μας ενδιαφέρει να έχουν συνεχή εκπαίδευση… και την συνεχή αυτή εκπαίδευση την βλέπουμε ως εξής: να γίνεται μέσα από την Εθνική Σχολή των Προπονητών, να γίνεται με σεμινάρια κατά τακτά χρονικά διαστήματα 2-3 χρόνων και η γνώση αυτή που θα διδάσκεται στους προπονητές να βγαίνει μέσα από εργαστήρια και μετρήσεις που γίνονται στους Έλληνες αθλητές και πρωταθλητές, μαζί με την γνώση που θα έρχεται από το εξωτερικό για κάθε άθλημα και πάνω σε αυτήν να εκπαιδεύονται οι έλληνες προπονητές… » μας ενημερώνει ο κ. Βιλλιώτης

Τι συμβαίνει με την χρηματοδότηση της Π.Ο.Π.Α.;

Ο κ, Καραβέντζας σχολιάζει: «… Είναι λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και όλοι έχουν δικαίωμα στην χρηματοδότηση και στην βοήθεια… εδώ χρηματοδοτούνται οργανισμοί… ό,τι να ναι, που δεν είναι καθόλου παραγωγικοί, ενώ εδώ αφορά με την ποιότητα και τα εργαλεία του αθλητισμού που είναι οι προπονητές που φτιάχνουν τους αυριανούς πρωταθλητές….»

Προφανώς η Π.Ο.Π.Α. κάνει μια άριστη εργασία όσον αφορά τους προπονητές για να δομηθεί με τον καλύτερο τρόπο ό,τι αφορά την προπονητική σε κάθε άθλημα, από την άλλη υπάρχει ο παράγοντας χρηματοδότηση που αν δεν υπάρχει, όλα όσα σχεδιάζονται, δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο κ. Βιλλιώτης δίνει ένα μικρό δείγμα  για το ποια είναι η κατάσταση: « Να σας πω κάτι απλό… Οι σύνδεσμοι προπονητών θέλουν, ενδιαφέρονται και διοργανώνουν κάποια σεμινάρια πάνω στο άθλημά τους στους προπονητές τους και δεν μπορούσαν να τα πραγματοποιήσουν αυτά γιατί δεν είχαν χρήματα!...» 

Βέβαια, το πρόβλημα χρηματοδότησης δεν αφορά μόνο τους προπονητές, αλλά και τους ίδιους τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Δηλαδή δεν καλύπτεται η προπόνηση τους, η προετοιμασία τους, ούτε τα έξοδα τους! Πώς γίνεται ένας ευρωπαικός πρωταθλητής να σου λέει: «θέλω να μαζέψω χρήματα για να πάω στο ευρωπαικό…».

Δεν θα έπρεπε το κράτος να είναι δίπλα τουλάχιστον σε όλους τους υψηλού επιπέδου αθλητές;

«… Είναι τα αυτονόητα που έπρεπε να γίνονται, δεν έπρεπε καν να τα συζητάμε αυτή την στιγμή…» λέει ο κ. Βιλλιώτης.

Τι δηλώσεις είχε κάνει ο προπονητής κ. Πομάσκι του Χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου που αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί;

Άραγε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στους ευρωπαίους προπονητές;

Ποια πρωτοβουλία της Π.Ο.Π.Α. κίνησε το ενδιαφέρον καθηγητή αθλητικής Ψυχολογίας της Γερμανίας ώστε να την προτείνει ως Νούμερο Ένα περίπτωση μελέτης και ως παράδειγμα διεκδίκησης και επίτευξης στόχων στο πρόγραμμά τους;

Μπορεί λοιπόν, σε αντίθεση με την Ευρώπη,  να έχουμε ως Έλληνες ένα καλό επίπεδο στην προπονητική κι ανθρώπους με μεράκι που εργάζονται για να ανεβάσουν τον αθλητισμό στην χώρα μας εκεί που του αξίζει, αλλά σε θέματα οικονομικής στήριξης από το κράτος … στην χώρα μας τα πράγματα είναι πολύ άσχημα!

Κι όπως μας λέει ο κ. Καραβέντζας «… αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, δεν περιμένουμε από τα πολιτικά καθεστώτα που διαχρονικά έδειξαν την πολιτική που ακολουθούν για τον αθλητισμό.
 Άλλωστε δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης και τι σχέδια έχουν για εμάς…γιατί οι αποδείξεις και τα στοιχεία μιλάνε μόνα τους. Αν δείτε στον προυπολογισμό υπάρχουν 800 δις και μας λένε ότι «δεν υπάρχουν χρήματα και θα το δούμε ως πρόγραμμα… αυτή την στιγμή έχουμε χρήματα στον κουβαρνά σχεδόν διπλάσια από την Γερμανία … το θέμα είναι αν κάνουν χρήση ή όχι για τους νευραλγικούς τομείς όπως είναι ο αθλητισμός και η παιδεία… πρέπει να βάλουμε γερά θεμέλια στον αθλητισμό με εξοπλισμούς και εγκαταστάσεις για να μυήσουμε τον αθλητισμό στα νέα παιδιά … το θέμα είναι τι κοινωνία θέλουμε!! Είτε εργασιακά, σε όλους τους τομείς, αν δεν είναι υγιές το περιβάλλον, δεν έχουμε και μέλλον…»

«Ο προπονητής είναι ένας μεγάλος δάσκαλος..." συμπληρώνει ο κ. Βιλλιώτης. "Θα πρέπει να αναδειχτεί μέσα από ένα πρόγραμμα νέων ταλέντων, ίσως ακόμα και από το νηπιαγωγείο, είτε από το δημοτικό σχολείο και σταδιακά να φτάσει μέχρι και το τέλος του σχολείου και αργότερα όταν αυτά τα παιδιά τελειώνουν το σχολείο και συνεχίζουν να είναι αθλητές… … δυστυχώς δεν υπάρχει υποστήριξη τέτοια που να μπορούμε να φτάσουμε και να έχουμε πρωταθλητές κόσμου και ολυμπιονίκες σε όλα τα αθλήματα…».

Τέλος ποια είναι η πρόταση της Π.Ο.Π.Α. στο παγκόσμιο συμβούλιο Προπονητών για να την διεκδικήσει από τον Ο.Η.Ε;

Όλα αυτά αναλύονται στην εκπομπή «Ο κόσμος των Πρωταθλητών» με τον Νίκο Σαλονίτη στο ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV επιμέλεια του Νικόλαου Καραβέντζα *Πρωταθλητής Πάλης - Υπ.Βουλευτής Ν.Λάρισας 
και Προσκεκλημένος ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΙΛΛΙΩΤΗΣ Πρωταθλητής Κωπηλασίας - Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Πρόεδρος Π.Ο.Π.Α.



ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



Προγραμματικές δηλώσεις "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

                ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2 ΠΙΝΔΟΥ 75 ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210- 23874848 ΚΙΝ. 692661223

ΕΜΑIL e.sykamaterou2@gmail.com

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια