ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η μεγάλη κομπίνα κερδοσκοπίας με τα νησιά μας

Η ΝΗΣΙΔΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΟΥΛΙΕΤΑΙ...

Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ-ΝΗΣΙΔΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ REAL ESTATE A.E. ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Στις 30 Σεπτεμβρίου εχει οριστεί ο πλειστηριασμός της ιδιωτικής νησίδας «Μάκρη» στο σύμπλεγμα των Εχινάδων του Ιονίου απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία τα τελευταία περίπου 6 χρόνια φιγουράρει μόνιμα σε ελληνικά μεσιτικά γραφεία αλλά και σε ξένες ιστοσελίδες real estate σε μια προσπάθεια να προσελκύσει το ενδιαφέρον δυνητικών αγοραστών...


ΤΟ ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ...
Ο ΠΡΩΗΝ ιδιοκτήτης της Μάκρης είναι ο επιχειρηματίας Στέφανος Λιόβαρος, κάτοικος Χίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το νησί περιήλθε σε αυτόν κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή μέσω συμβολαίου αγοραπωλησίας ακινήτων (2 νησιών) τον Νοέμβριο του 1991.
Παράλληλα, σύμφωνα με σχετικά συμβόλαια μίσθωσης, διαπιστώθηκε ότι ήταν κατά το παρελθόν (από 1/4/05 έως 30/4/2014) μισθωμένο σε τρίτο πρόσωπο, τον ιδιώτη Ι.Γ., κάτοικο Γλυφάδας.

Για 50.000 ευρώ το κατάσχεσε η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ από τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη Στέφανο Λιόβαρο! 

Το 1991 το "ιδιωτικό" νησί αγοράστηκε από την τελούσα υπό εκκαθάριση τουριστική εταιρεία Agro με επικεφαλής τον Στέφανο Λιόβαρο.
 Στη συνέχεια κατασχέθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία επισπεύδει τον πλειστηριασμό για οφειλή της τάξεως των 50.000 ευρώ, ενώ το νησί φέρει προσημείωση υποθήκης 2,6 εκατ. ευρώ!

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΗΘΟΥΝ 2,6 ΕΚ. ΕΥΡΩ! 
ΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΓΙΑ 50 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ:
Για το νησί έχουν μεταγραφεί, το 2013 και το 2014, αποφάσεις κύρωσης πράξεων αναλογισμού αποζημίωσης λόγω απαλλοτρίωσης της ζώνης παραλίας.

ΕΧΟΥΝΕ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ "ΒΑΡΗ" ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΗΣΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ..

Μέχρι στιγμής, οι απόπειρες που έγιναν για την πώλησή της Μάκρης, έχουν αποβεί άκαρπες

Ο πλειστηριασμός της 20ής Ιουλίου αφορούσε την πλήρη κυριότητα του νησιού, το οποίο έχει έκταση, κατά την έκθεση, 956 στρέμματα. 
Από την παραπάνω επιφάνεια αφαιρούνται εκτάσεις 7.834,9 τ.μ. λόγω απαλλοτρίωσης της ζώνης παραλίας και εκτάσεις 26.718,80 τ.μ. και 40.162,7 τ.μ. λόγω απαλλοτρίωσης τμήματος ζώνης παραλίας αντίστοιχα. Έτσι, η εναπομένουσα επιφάνεια είναι 881.283,47 τ.μ. 
Σημειώνεται ότι η έκθεση εκτίμησης που καταλήγει στην τιμή εκκίνησης των 3,8 εκατ. ευρώ συντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 «με την παραδοχή ότι η επιφάνεια του τίτλου, ήτοι 881.283,47 τ.μ., είναι η ορθή και δεν περιλαμβάνει εκτάσεις με κάποιου είδους εμπόδια εκμετάλλευσης».
ΔΕΝ ΑΓΟΡΑZΕI ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ (που δεν είναι δικός τους) ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ NATURA!

Οι επιτρεπόμενες χρήσεις

Σύμφωνα, όμως, με την με Αρ. Πρωτ. 12340/2655 Πράξη Χαρακτηρισμού έκτασης της Διεύθυνσης Δασών Κεφαλληνίας, η οποία βασίζεται σε τοπογραφικό διάγραμμα του 2013, η νήσος Μάκρη αποτελεί δασική έκταση συνολικής επιφάνειας (525.082,64+221.400,20) 746.482,84 τ.μ.
Παράλληλα, αποτελεί μέρος Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου με την ονομασία «Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου−Αιτωλικού, κάτω ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Ευήνου και νήσων Εχινάδων», το οποίο είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000.
Λόγω λοιπόν των υφιστάμενων αυστηρών περιορισμών μπορούν να χτιστούν μόνο μια μικρή αγροτική κατοικία επιφάνειας μέχρι 80 τ.μ. και αποθήκες φύλαξης αγροτικών εργαλείων επιφάνειας μέχρι 50 τ.μ. 

Για… περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού απαιτείται υπουργική έγκριση πολεοδομικού σχεδίου, η οποία θα ανακαλεί τις διατάξεις του ΦΕΚ 477Δ/31.05.2006.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και για τον λόγο ότι η ψήφιση του αντίστοιχου νόμου εκκρεμεί από το 2013 έως και σήμερα, το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο αποτελεί εκτός σχεδίου αγροτική γη με το κύριο χαρακτηριστικό ότι είναι νησί.
Έτσι η αγοραία αξία εκτιμάται σε 4,3 ευρώ/τ.μ. και συνολικά σε 3,8 εκατ. ευρώ. Βέβαια, «αν και όποτε ψηφιστεί οποιοδήποτε νομικό διάταγμα το οποίο θα ορίζει διαφορετικούς όρους και περιορισμούς δόμησης, η αξία οφείλει να επαναπροσδιοριστεί», όπως αναφέρεται...

Τα… ασήκωτα «βάρη» ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΝΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

Ασήκωτα, όμως, είναι και τα βάρη που κουβαλάει το νησί ήδη από το 1993.
Αρχικά με δύο προσημειώσεις υπέρ ιδιώτη για 20 εκατ. δραχμές και υπέρ της (τότε) Εμπορικής Τράπεζας για 19,9 εκατ. δραχμές.
Ακολουθεί μια υποθήκη το 1997 επίσης υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας για 25 εκατ. δραχμές. 

Η συνέχεια είναι καταιγιστική με:
Προσημείωση υποθήκης, το 2015 υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για 2.633.958 ευρώ.
Υποθήκη, το 2016, υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΔΟΥ Μυτιλήνης), για 23.721.294 ευρώ.
Προσημείωση υποθήκης, το 2016, υπέρ ιδιωτών για 300.000 ευρώ.
Υποθήκη, το 2016, υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΔΟΥ, ΦΑΕ Πειραιά), για 4.396.347 ευρώ.
Διάταξη του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης περί απαγόρευσης εκποίησης ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβασης του ακινήτου, που εγγράφηκε στις 19/4/2016 υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, με ποσό οφειλής 1.782.049 ευρώ.
Κατάσχεση τον Ιούνιο του 2016, υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά), για 6.672.776 ευρώ.
Κατάσχεση τον Νοέμβριο του 2016, υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΔΟΥ Μυτιλήνης), για 24.373.118 ευρώ.
Η κατάσχεση που έγινε στα τέλη του 2021 για οφειλή ύψους 150.000 ευρώ «με κάθε επιφύλαξη για την είσπραξη του υπολοίπου ποσού της απαίτησης, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Οφειλέτης είναι η υπό εκκαθάριση ξενοδοχειακή εταιρεία Agro Α.Ε., συμφερόντων του κ. Λιόβαρου, που διαθέτει και διαχειρίζεται τουριστικό συγκρότημα στο Βροντάδο της Χίου. 
Σημειώνεται ότι το συγκρότημα αυτό βγήκε στο σφυρί στις 15 Δεκεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 1,19 εκατ. ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα και ο επαναληπτικός πλειστηριασμός έγινε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.

Για την περίπτωση της Μάκρης επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας Como Issuer Designated Activity Company, που είναι ειδική διάδοχος της εταιρείας Amoeba lssuer Designated Activity Company και αυτή ειδική διάδοχος της Τράπεζας Πειραιώς.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ...

ΤΩΡΑ Η ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 1,5 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί σε πρώτο χρόνο.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΤΩΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ...

ΜΕΧΡΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
Η ΚΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ!
ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ!


ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ!
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.
Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ
ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2 ΠΙΝΔΟΥ 75 ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210- 23874848 ΚΙΝ. 692661223
ΕΜΑIL e.sykamaterou2@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια