ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το φιάσκο των αιτήσεων "πρόδηλου σφάλματος"


Ανατολική Αττική: Οι δασικοί χάρτες και ο τραγέλαφος με τα σφάλματα που «καίει» τους πολίτες

Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, η διαδικασία των αιτήσεων «προδήλου σφάλματος» για τους δασικούς χάρτες έχει προχωρήσει κανονικά. Δηλαδή εξετάζονται και είτε εγκρίνονται, είτε απορρίπτονται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας που διαπίστωσαν ότι χαρακτηρίζεται δασική η περιουσία τους με «πρόδηλο σφάλμα» της διοίκησης, να έχουν την ευκαιρία (εφόσον το κρίνουν θετικά οι υπηρεσίες) να πετύχουν τη διόρθωση, χωρίς περαιτέρω χρονοβόρες διαδικασίες. Διότι το επόμενο στάδιο η άσκηση αντίρρησης κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη, περνάει πλέον από ειδικές επιτροπές και μπορεί να κάνει χρόνια ολόκληρα να καταλήξει!

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, όχι όμως και στην Ανατολική Αττική!

Διότι στην Ανατολική Αττική, υπάρχουν λίγα άτομα στις υπηρεσίες και δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις προδήλου σφάλματος, (γιατί άραγε;), όπως πληροφορήθηκε αρμοδίως η στήλη, οπότε οι διαδικασίες έχουν φύγει από το «χρονοδιάγραμμα» και οι αιτήσεις προδήλου σφάλματος αναμένεται να περάσουν απευθείας στον... κουβά των επιτροπών αντιρρήσεων, με θετική ή αρνητική εισήγηση. 

Που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες κόσμου, είτε έχουν δίκιο είτε άδικο, θα ξεμπερδέψουν μετά από μερικά χρόνια, ακόμη κι αν το σφάλμα της διοίκησης είναι «πρόδηλο».

Το πως βγήκαν τόσο σφιχτά χρονοδιαγράμματα από την διοίκηση, για την Ανατολική Αττική, όταν η ίδια όφειλε να γνωρίζει πως δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό, για να τα τηρήσει, ουδείς μας το απάντησε. 

Αυτό που μάθαμε όμως, είναι ότι «γίνεται προσπάθεια» από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να λυθούν «νομικά και τεχνικά» θέματα, ώστε οι δηλώσεις προδήλου σφάλματος που θα πάρουν θετική εισήγηση να μην πάνε στις επιτροπές, όπου θα περάσουν μερικά... χρόνια, αλλά να γίνονται αποδεκτές από τη διοίκηση και να περνούν στη συνέχεια οι σχετικές διορθώσεις στους δασικούς χάρτες.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια θα πετύχει, κι αυτό πρέπει να ελπίζει και η κυβέρνηση. Διότι στην Ανατολική Αττική έχει μεγάλο πυρήνα ψηφοφόρων, που μόνο στη σκέψη ότι η περιουσία τους μπορεί να παγώσει επί χρόνια, διότι «ξέφυγαν τα χρονοδιαγράμματα» με υπαιτιότητα των υπηρεσιών, κι εκείνων που τα κατάρτισαν... ανατριχιάζουν.

Με την περιουσία των ψηφοφόρων, σε περίοδο εκλογών, δεν παίζουν. Το ξέρουν μέχρι και τα... παιδιά αυτό!

ΥΓ: Ενδεικτικό το ότι ενώ οι διαδικασίες για την εξέταση των δηλώσεων προδήλου σφάλματος, κάθε άλλο παρά έχουν ολοκληρωθεί, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης αντίρρησης, σε μια από τις περιοχές, λήγει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου. Που σημαίνει επίσης ότι όποιος θέλει να είναι πλήρως καλυμμένος, (για τη περίπτωση να γίνει κάποιο... λαθάκι από τις υπηρεσίες) θα πρέπει να πληρώσει το παράβολο και να κάνει την αίτηση, χωρίς να ξέρει τι έχει γίνει με την αίτηση πρόδηλου σφάλματος που έχει ήδη κάνει!

ΠΗΓΗ


"Δασικοί χάρτες", ή αλλιώς,  η αρπαγή της ελληνικής γης.
 
Χαρακτήρισαν κατά το δοκούν ως "δασικές " το 60%  των εκτάσεων της χώρας, με αποκορύφωμα την Κρήτη που χαρακτηρίστηκαν ως δάση μέχρι και τα αεροδρόμια  και ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες που κατείχαν την γη πριν το 1945, να παρουσιάσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας. Αν δεν έχουν- που οι περισσότεροι δεν έχουν γιατί τα κληρονομικά δικαιώματα μεταφέρονταν τότε προφορικά από γενιά σε γενιά- χάνουν την περιουσία τους! Δεν θα μπορούν ούτε να την αξιοποιήσουν, ούτε να την μεταβιβάσουν αλλά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε. υπό τον μανδύα  του "δημοσίου" θα μπορεί να την ενοικιάζει, να την παραχωρεί ή να την πουλάει σε οποιονδήποτε για οποιανδήποτε χρήση! 

Εδώ μπαίνει στην εξίσωση και η απόφαση του ΣτΕ όπου το "κράτος" θα μπορεί να νοικιάζει δασικές εκτάσεις όχι βεβαίως για αγροτική δραστηριότητα - ενόψει μάλιστα της επισιτιστικής "κρίσης" που μας λένε ότι έρχεται- αλλά για ΑΠΕ!!

Κι επειδή βεβαίως, μας λένε ότι έχουμε... "δημοκρατία", οι πολιτικοί απατεώνες μας δίνουν το δικαίωμα να καταθέσουμε αιτήσεις «προδήλου σφάλματος» που οι ίδιοι θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν! 
Τώρα, αν ο Έλληνας πολίτης έχει αντιρρήσεις θα πρέπει να μπει σε μια χρονοβόρα, κοστοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία, σε ένα στημένο από την αρχή παιχνίδι, για να αποδείξει ότι δεν είναι... ελέφαντας! 

Δεν μας κάνει εντύπωση λοιπόν  το φιάσκο των αιτήσεων  «πρόδηλου σφάλματος» που ουσιαστικά έγινε για τα...  μάτια μας μόνο, καθώς δεν φρόντισαν καν, οι αρμόδιες υπηρεσίες  να διαθέτουν το απαραίτητο δυναμικό ώστε να μπορούν να εκτελέσουν την διαδικασία.

 Άραγε, στην υπόλοιπη Ελλάδα που η διαδικασία προχωράει "κανονικά" όπως λέει το άρθρο, πόσα είναι τα αιτήματα που εγκρίνονται και πόσα απορρίπτονται με συνοπτικές διαδικασίες;

Όσο για την... "προσπάθεια" του Υπουργείου να συμμαζέψει τα αμάζευτα και μάλιστα, σε προεκλογική περίοδο, μόνο ως ροκάνισμα χρόνου και υποτίμηση της νοημοσύνης μας, μπορούμε να το εκλάβουμε, γιατί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, το σχέδιο είναι να μην μείνει καμία ιδιοκτησία στα χέρια των Ελλήνων και αυτό ακολουθείται κατά γράμμα από όλες τις κυβερνήσεις με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Οι "δασικοί χάρτες" είναι ένα μικρό κομμάτι του γενοκτονικού αυτού του σχεδίου που εκτυλίσσεται χρόνια τώρα και κορυφώνεται στις ημέρες μας και αν δεν το αντιληφθούμε γρήγορα, πολύ σύντομα... δεν θα έχουμε γη να πατήσουμε, εμείς και τα παιδιά μας!

EΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.



Προγραμματικές δηλώσεις "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

                ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2 ΠΙΝΔΟΥ 75 ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210- 23874848 ΚΙΝ. 692661223

ΕΜΑIL e.sykamaterou2@gmail.com









 











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια